Angelique van der Valk
Emmastraat 9
2991 BB Barendrecht

T 06 – 23 49 81 21
E info@angeliquevandervalk.nl
W www.angeliquevandervalk.nl

In het werk van Angelique is een voorliefde voor abstractie zichtbaar, gecombineerd met de schoonheid van het natuurlijke materiaal. Diverse technieken worden met elkaar gecombineerd. Verf maakt ze zelf van biologisch afbreekbare bindmiddelen en pure pigmenten. Het spanningsgebied van abstractie aan de ene kant en de organische vormentaal van het materiaal aan de andere kant, blijft interessant.

Groenteafval boordevol schoonheid
Geïnspireerd door de Cradle to Cradle gedachte, maakt Angelique van der Valk sinds 2014 experimenteel werk van biologisch afbreekbare materialen. Het koesteren van de natuur en hier zorgvuldig mee omgaan is zichtbaar in het werk. Door het drogen en persen van groente-afval worden prachtige vezels en een heel nieuwe wereld van patronen zichtbaar. Naast een presentatie van gedroogde materiaal worden er ook macro-opnames van gemaakt. Een selectie van deze foto’s is geprint op FSC hout, vrij van oplosmiddelen of coating.

Eigen signatuur
In het werk van Angelique is een voorliefde voor abstractie zichtbaar, gecombineerd met de schoonheid van het natuurlijke materiaal. Verf maakt ze zelf van biologisch afbreekbare bindmiddelen en pure pigmenten. Het spanningsgebied van abstractie aan de ene kant en de organische vormentaal van het materiaal aan de andere kant, blijft haar boeien. Het weerspiegelt de manier waarop we leven: cultuur aan de ene kant, natuur aan de andere zijde. Angelique streeft naar harmonie tussen deze twee, of het juist zichtbaar maken van frictie. Elk materiaal heeft zijn eigen intrinsieke beeldende kwaliteiten. schilderijen,