Angelique van der Valk
Emmastraat 9
2991 BB Barendrecht

T 06 – 23 49 81 21
E info@angeliquevandervalk.nl
W www.angeliquevandervalk.nl

Sinds mijn afstuderen aan de Willem de Kooning Academie in 2015, werk ik met veel liefde aan het opbouwen van mijn bedrijf. Het is een prachtige weg, waar ik intens van geniet. In mijn studio in Dordrecht maak ik duurzame kunst die tegelijkertijd zowel organisch als abstract is. Geïnspireerd door de Cradle to Cradle gedachte gebruik ik zoveel mogelijk materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Het groentepapier wordt gemaakt van groente afval. Ideaal gezien bestaat er geen afval: kunst kan na gebruik gerecycled worden of weer voeding zijn voor de aarde.

Alle ervaring die ik eerder, gedurende 17 jaar in het vakgebied styling en Visual Merchandising heb opgedaan, komt goed van pas bij het maken van groentepapier en ontwerpen. Een goed verhaal, gecombineerd met een prachtig beeld, dat voel je en zie terug in mijn werk. Mijn voorliefde voor abstracte vormen en minimalisme kun je terugzien in al mijn werk: zowel in groentepapier, ontwerpen als prints. Het spanningsgebied van abstractie aan de ene kant en de organische vormentaal van het materiaal aan de andere kant, vind ik interessant. Het weerspiegelt voor mij de manier waarop we leven: cultuur aan de ene kant, natuur aan de andere zijde. We zijn vaak vergeten zelf onderdeel te zijn van de natuur. Tijd om deze verbinding te herstellen!

Wie ik ben en wat ik maak zie ik als onderdeel van een groter geheel, met daarbij een diep vertrouwen in creatie. Alles staat in verbinding met het Universum. De weg die ik ga is er een van persoonlijke en vakmatige ontwikkeling en bewustwording. Bij het bekijken van de natuurlijke vezels en patronen in mijn werk ervaar je een moment van verwondering en schoonheid. Je voelt de connectie met de natuur.