Arie van der Pijl

T 06-33167718
E arie@hetglasinloodatelier.nl
W www.hetglasinloodatelier.nl

Glaskunst

Arie van der Pijl is vooral glazenier. Dat betekent dat hij in de eerste plaats met glas bezig is.

Glas krijgt een bijzondere uitstraling als het onderhevig is aan licht. Dan krijgen de kleuren extra diepte. Zijn objecten zijn dan ook zeer geschikt om interieurs te verfraaien of om iets toe te voegen aan bestaande beelden. Zo heeft hij glas gevat in ijzeren frames, waardoor ze geschikt zijn om in een tuin te plaatsen. Ook heeft hij glas versmolten met keramiek waardoor weer geheel andere mogelijkheden ontstaan.

Een voorbeeld van de zeldzame toepassingen van glas, vormen de sieraden: de armbanden, hangers, ringen en oorknopjes. Ze kunnen zo gemaakt worden dat ze passen bij bepaalde kleding.

De toepassingen van glas zijn eindeloos. Door het glas te verwarmen kan het bijvoorbeeld gebogen worden. Bij hoge temperaturen gaat het smelten. Door het in vuurvaste vormen te gieten, ontstaan driedimensionale objecten.

Op glas kan men ook schilderen met speciaal aangemaakte poeders. Door deze in te branden ontstaat een duurzame verbinding.

Glas wordt natuurlijk ook gebruikt voor glas-in-loodramen, voor monumenten en voor allerlei objecten, zoals lampenkappen, herinneringsobjecten en sieraden.