Lia van Bergem
Boeier 88
2991 KE  Barendrecht

T 0180 – 611 740 / 06 – 510 666 19
E l.van.bergem@hetnet.nl
E info@liavanbergem.nl
W www.liavanbergem.nl

Vakkennis en gebruik van de camera heb ik me eigen gemaakt via vele workshops en masterclasses waarmee het voortdurend vergaren van kennis een verlengde van mijn gevoel en zienswijze is geworden. Het verwonderen en verbazen van mijzelf en anderen is uitgegroeid tot een passie met een voortdurende uitdaging. Zo wil ik, vergroeid met mijn camera, reizen en mijn foto’s met je delen tijdens deze Kunstroute.

Als natuurfotograaf heb ik in de loop der jaren al vele reizen gemaakt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar ijzige bestemmingen.
Eén immens groot en desolaat land dat er voor mij op dat vlak uitspringt is Groenland dat ik in mijn hart heb gesloten.

De natuur dicht bij huis fotografeer ik ook graag. De Zuidpolder is wat dat betreft een prachtig gebied waar de flora en fauna nog volop in ontwikkeling is.
Daarnaast ben ik regelmatig in de Biesbosch te vinden met een sloep of vlet om dit prachtige gebied te fotograferen of om er te genieten van de natuur, de rust en de stilte. Het is er door alle jaargetijden heen machtig mooi.

Op dit moment leg ik mij toe op de creatieve fotografie en projectfotografie. Een mooie uitdaging om zonder penseel toch te proberen schilderachtige foto’s te maken. Mijn doel is om minimalistische foto’s te creëren die vooral rust uitstralen.

Er is altijd wel iets moois te zien waar je ook bent, als je er maar oog voor hebt!